Stílustalan dolgok, amiket sose hordjatok


Nem mindenki úgy kezdi, hogy elsőre kiismeri magát a divat rögös útjain. Meg kell tanulni, mit mivel szabad viselni, mik a trendek egy adott időszakban. Az egyéniségetek és a személyiségetek folyamatosan alakul és változik, el kell érni azt az érettséget, amikor ezzel együtt kialakul a végleges ízlésetek is, és kitapasztaljátok, milyen ruhadarabok szimpatikusak, mi áll jól nektek és mi áll közel a szívetekhez. És még ekkor sem garantált, hogy csak olyan darabokat fogtok viselni, amik jól mutatnak rajtatok, vagy amik miatt azért néznek meg az utcán, mert divatosnak látnak benneteket. Fogtok hibázni, valószínűleg nem is keveset, és ezzel nincs is semmi gond. De vannak olyan ruhadarabok, amik egyenesen stílustalanok és ki kell tiltanotok a gardróbotokból. Azért, hogy ne kövessetek el óriási baklövéseket, összegyűjtöttünk 9 stílustalan dolgot, amit egyetlen férfinak sem szabadna hordania.

Szandál

A lista élére rögtön azt a darabot tesszük, ami soha, semmilyen körülmények között nem szerepel egy stílusos férfi ruhatárában. Valószínűleg anélkül is kitaláltátok volna, miről van szó, hogy elolvastátok volna az alcímet. Ha ebben érzitek kényelmesen magatokat, otthon esetleg felvehetitek, nem tilt tőle senki. De utcára, ahol bárki láthatja, és főleg olyan helyekre, ahol fontos a megjelenésetek, szerintünk ne kísérletezzetek vele, még nyáron se. Elképesztően stílustalan, pláne ha valaki zoknival kombinálja. Nálunk a tiltólista élén szerepel.

Lógó nadrág

Egy időben nagyon hódított a hip-hop stílus, azon belül is főleg a lógó nadrágok, amikből sokszor kikandikált a fiúk alsónadrágja (jobb esetben csak az). Nem elég, hogy a vékony, izmos lábak eltűnnek benne, de nem is értjük, hogy nem érzi magát kényelmetlenül az, akinek állandóan fel kell húznia a nadrágot – vagy megkapja azt a mondatot másoktól, hogy „Figyelj már, lecsúszott a gatyád.” –, és azon kell aggódjon, mikor fog kilátszódni belőle mindene. Elveszik benne az alakotok, és igénytelen. Ha pedig extrém minták is vannak az anyagon…nos, ezt nem is ragoznánk.

Áttetsző boxer vagy fürdőnadrág

Bár az alsónadrágotokat elrejti a nadrág, azért ha úgy hozza az élet, hogy nő társaságában eljuttok addig, hogy elkezdenek lekerülni a ruhadarabok, eléggé kínos tud lenni, ha a kiválasztott hölgy idő előtt a lényeget is meglátja, mert átlátszik az anyag. És ez a hálószoba rejtekében történik, képzeljétek el, mi van akkor, ha mindez egy strandon esik meg, és olyanok is meglátják a lényeget, akikre ez abszolút nem tartozik. Arról nem is beszélve, ha ráadásul még lyukas is, pláne ha kényes területeken. Nem csak arra kell igényesnek lenni, ami látszik, hanem arra is, ami nem.

Sportnapszemüveg

Mivel a férfiak nem sok kiegészítőt használnak, így a napszemüveg megválasztás különösen fontos kérdésnek kéne, hogy legyen. Ha a stílusosabb fazonok közül olyat választotok, ami véletlenül nem passzol teljes mértékben az arcformátokhoz, az könnyen korrigálható. De hacsak nem sportoltok versenyszerűen vagy nagyon rendszeresen (gondolunk itt többek között a futásra, triatlonra, biciklizésre, és hasonlóan szabad térben végzett tevékenységekre), akkor ne vegyetek sportos fazonút, mert elég furcsán mutat bármilyen olyan ruhával, ami nem sportmez és –nadrág.

Fényes felső

A 90-es évekből ismert egyik leghíresebb film a Diszkópatkányok, amiben a két főszereplő, Steve és Doug előszeretettel vett fel olyan felsőket, amik áttetszőek, túlzottan testhezállóak és sokszor rendkívül fényesek voltak. Lehet, hogy ez akkoriban divat volt, de ma már biztosan nem. És még így is lehet találkozni érdekes összeállításokkal egy-egy szórakozóhelyen. Ezek azonban nemhogy menővé, inkább bizarrá és ijesztővé tesznek. Akinek esetleg van ilyenje, cserélje le inkább valami hagyományos, egyszerű darabra. Nem kell, hogy túlragyogjátok a diszkó gömböt.

Ronda karácsonyi pulcsi

A nagyszülők nem mindig tudják, mit adjanak karácsonyra az unokájuknak. Kisebb korban még aranyos, ha meglepnek egy-egy vicces, saját kézzel kötött Rudolfos és hóemberes pulcsival, de ahogy telnek az évek, ez egyre kellemetlenebbé válik. Aranyos gesztus, és egy kifejezetten „csúnya karácsonyi pulcsis buli” alkalmával még el is megy a viselése, de a hétköznapokban semmiképpen sem. Nem kell kidobni, de inkább maradjon a szekrény mélyén.

Pizsamanadrág fazonú nadrág

Ha valaki azt gondolja, hogy egy szimpla vasárnap reggel, amikor elfogy otthon a tej, és csak gyorsan le akar ugrani a szemközti kisboltba, akkor bármit felvehet, mert úgysem látja senki, azt ki kell ábrándítanunk. Ez senkit sem jogosít fel arra, hogy konkrétan pizsamanadrágban, vagy olyan kinézetű és fazonú nadrágban baktasson le Marika nénihez, ami egy kicsit is hasonlít az alvós szettjéhez. Legyen akkor inkább egy melegítő alsó, de ebben semmilyen körülmények között ne mutatkozzatok sehol.

Feliratos pólók

Nem szeretnénk az összes feliratos pólótokat kukába dobatni veletek. Vannak igényes, sportos darabok, amik szolidak és jól néznek ki. De amennyiben túl nagy kép vagy felirat van rajta, túlságosan feltűnő a márkajelzés, vagy szerintetek vicces, de a valóságban fájdalmas poénnal vagy mélyen szántó gondolattal ellátott felsőt rejt a szekrényetek, akkor van egy rossz hírünk – ettől nem lesztek egyedibbek. Otthoni pólónak maradhat, de máshova inkább ne vegyétek fel.

Szalmakalap

A strandon jó szolgálatot tesz, mert megvéd a káros sugaraktól és a napszúrástól. De a mindennapokban nem váltja ki ugyanezt a hatást, és nem igazán tudunk olyan összeállítást mondani, amihez esetleg passzolna. Lehet, hogy azt szeretnétek vele üzenni, milyen viccesek vagytok, és élvezitek az életet, de mások biztos, hogy ebben nem szeretnének részt venni.

Reméljük, nektek egyik sem található meg a gardróbotokban.


382 megtekintés0 hozzászólás

TITEM BUDAPEST

1138 Budapest, Váci út 121-127.

+36 70 942 86 34

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek 10:00 - 18:00

Kedd 10:00-19:00

Szombat 09:00 - 14:00

Vasárnap zárva

A kényelmes és hatékony kiszolgálás érdekében javasoljuk, hogy foglalj időpontot, különösen szombaton!

TITEM DEBRECEN

 

4028 Debrecen, Kassai út 141.

+36 30 871 97 86

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek 09:00 - 17:00

Szombat 09:00-13:00

Vasárnap zárva

KÖVESS MINKET

©2020 TITEM MEN'S COLLECTION

 

A titem.hu website teljes képi és szöveges tartalma, illetve kommunikációs szisztémája a Titem Kft. kizárólagos szellemi tulajdona, melynek megsértése esetén európai szakjogász képviseli jogainkat.