Hogyan viseld a fekete öltönyöd!


A fekete öltönyt egyszerűen elfelejthetjük – inkább egy menőbb kék öltönyre, vagy stílusosabb szürkére, karcsúsító színre váltunk. Mégis, az újért és merészért rajongó új férfi divatvilágban egy jól szabott fekete öltönnyel megmutatható a kifinomult elegancia.

Nem is beszélve arról, hogy a fekete mindenhez megy és karcsúsít is. Tulajdonképpen egy hármas győzelem. Segítségül összeállítottunk számodra egy képsorozatot a kedvenc utcai, híresség és lookbook képeink közül, amelyek a legjobb fekete öltönyöket mutatják be. Mivel idén a legtöbb férfi a munkához feketét választott – az irodától kezdve az esküvőkön át egészen addig a létfontosságú első randiig, a feketére mindenképpen érdemes egy pillantást vetni, ha azon gondolkodsz, milyen öltönyt viselj ma.

Egyszerű Szabályok Fekete Öltöny Viseléséhez

  • Általánosságban a stílusnak egyszerűnek kell lennie, de alkalomhoz illően változhat. A formális vagy fekete nyakkendős rendezvényeken a legjobb egy fehér ing selyem anyagú csokornyakkendővel vagy hosszú nyakkendővel.

  • Egy teljes fekete szett mutatós és menő tud lenni, főleg a buliszezonban. Kezdd azzal, hogy az egyes darabok közötti minták üssenek el, ezzel mélységet és határozottságot definiálva. Például mintás ing és nyakkendő kombinációkkal.

  • Aztán játssz egy kicsit a kiegészítőkkel – ezüst nyakkendőtű, rózsaszín hajtóka vagy gyöngyház berakásos mandzsetta, mind kifinomultságot és régi világi varázst kölcsönöznek. Ezek melegséget adnak a monokróm és fekete-fehér palettáknak is.

  • Laza elegáns viselethez nyáron cseréld ki a gombolós inget egy pólóra, télen pedig egy pulóverre. Csak a rétegek színe legyen semleges (barna, sötétkék, olív, bézs) és a minták legyenek ízlésesek (Breton csík vagy kortárs geometrikus mozaikok).

  • Nem szereted a nyakkendőket? Viselj nyitott nyakú inget, és egy sálat gyengéden köss a nyakadba, majd tűrd a végeket az ingbe, vagy épp hagyd őket szállni – mint egy rocksztár – a szélben.

  • Egy elegáns fekete öltönyhöz befejezéseképpen egy elegáns öltönycipőt vagy Chelsea csizmát húzz. Egy fekete velúr cipő olyan tónusegyezést hoz létre, mely egy kis textúrát visz a kinézetedbe.

  • Egy kicsit vissza tudsz venni a formalitásból, ha az öltönyt két darabra osztva elválasztod, és a zakót vékony szürke nadrággal vagy farmerrel viseled.

  • A fekete hajlamos megmutatni a koszt (szerencsére a vörösbort nem), ezért ne felejtsd el megtörölni egy nedves ruhával, ha meg akarsz szabadulni egy folttól. Csak akkor tisztíttasd, ha szükséges, vagy minden két-három havonta.

Szakértői Tipp A Fekete Öltönyhöz

“Van pár nagyon egyszerű szabály, amit be kell tartanod a fekete öltöny vásárlásához, viseléséhez. A fekete öltönyös klub első szabálya: muszáj lennie egynek! Miért? Egyszerűen ez egy pecsét a ruhásszekrényre. A fekete öltöny annyira sokoldalú, hogy minden alkalomra felhasználható.

Képzeld el ezt: új hét kezdetén egy fehér, nyílt galléros inget viselsz, olasz selyem fekete-fehér polka nyakkendővel (half windsor kötéssel, természetesen). Matt fekete polírozott bőr cipő – selyem fekete-fehér polka zoknival, tökéletesen illeszkedve a nyakkendőhöz. Remekül nézel ki, nagyszerűen érzed magad, és készen állsz jó munkát végezni.

A fekete öltönyös klub második szabálya: győződj meg róla, hogy az öltönyöd természetes anyagból készül – gyapjú, vászon, pamut vagy keverék (selyem, kasmír, len, stb). Semmilyen körülmények között nem elfogadható a poliészter és poli-keverékek.

A fekete öltönyös klub (vagy bármilyen öltönyös klub) harmadik szabálya: győződj meg arról, hogy a te méreted az öltöny. Ne csábítsanak el a márkák, címkék vagy árcédulák. Ha nem illik rád, ne viseld.

Péntekenként viseld a kedvenc nyers, durva farmered, hajtsd fel a mandzsettád, és vegyél fel egy sima fehér pólót, mielőtt szőtt papucscipőt húzol. A kifogástalanul szabott elegáns fekete zakód kifinomult kinézetet kölcsönöz a kortárs megjelenésed mellé. Most kortyolgass egy kis whiskey-t, és tekints vissza a héten elért eredményeidre.”

#üzletiöltöny

677 megtekintés0 hozzászólás

TITEM BUDAPEST

1138 Budapest, Váci út 121-127.

+36 70 942 86 34

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek 10:00 - 18:00

Kedd 10:00-19:00

Szombat 09:00 - 14:00

Vasárnap zárva

A kényelmes és hatékony kiszolgálás érdekében javasoljuk, hogy foglalj időpontot, különösen szombaton!

TITEM DEBRECEN

 

4028 Debrecen, Kassai út 141.

+36 30 871 97 86

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek 09:00 - 17:00

Szombat 09:00-13:00

Vasárnap zárva

KÖVESS MINKET

©2020 TITEM MEN'S COLLECTION

 

A titem.hu website teljes képi és szöveges tartalma, illetve kommunikációs szisztémája a Titem Kft. kizárólagos szellemi tulajdona, melynek megsértése esetén európai szakjogász képviseli jogainkat.