A zöld öltöny viselésének modjai

Ahogyan a férfiak egyre játékosabbá válnak a divatot illetően – és egyre látványosabbá teszik magukat - , ebben szezonban a nem túl komoly színű öltönyök a divatosak.

3 min read

A ZÖLD ÖLTÖNY VISELÉSI MODJAI


A Zöld öltöny

Ahogyan a férfiak egyre játékosabbá válnak a divatot illetően – és egyre látványosabbá teszik magukat - , ebben szezonban a nem túl komoly színű öltönyök a divatosak. Az irodától a nyári esküvőkig, a zöld egy olyan szín, amely kiemelkedően jellemző a szabászatban, egy hozzáillő kabáttal és nadrággal vagy külön-külön, párosítva egy semleges nadrággal vagy farmerral.A zöld öltönyök nem annyira hétköznapiak, a föld színe nagyszerű alternatíva a kék, szürke és barna színekre, főleg azon férfiak számára, akik valami újat szeretnének viselni.Tehát hogyan kell viselni egy zöld öltönyt?

Zöld öltöny

Egyszerűen követhető szabályok zöld öltöny viselésekor:

  • Általános szabályként elmondható, hogy a zöld sötétebb árnyalatai semleges színekkel (tengerészkék, faszén, barna) párosíthatóak, míg a világosabb, merészebb árnyalatok legjobban különálló darabokként viselendőek, a természetes és semleges árnyalatokkal kontrasztban.  
  • Viseljen világos zöld (menta) színt nyáron és lomb, sötét árnyalatot télen. Alkalmazza a szabályt nappali (világos) és éjszakai (sötét) öltözködés esetén.  
  • Munkához keressen katonaszínűt (olíva és khaki), a maradék irodai öltözetet megőrizve klasszikusként. Télen a zöld kiemeléséhez vegyen fel egy teveszínű nagykabátot.  
  • A zöld remek a nyári esküvőkre. Legyen merész: kétrészés pasztel öltöny vastagtalpú bakanccsal. Vagy cserélje fel a zöld nadrágot egy felhajtott, semleges chino nadrággal és zöld szarvasbőr loaferrel egy játékos, textúrás és tónusos színért.  
  • Biscal bay (enyhe óceáni zöld) az évszak zöld öltöny színe. Tengerészkék nadrággal, sötétkék szőtt nyakkendővel és ropogós, fehér inggel párosítva kortárs irodai kinézetet kapsz. Vagy egy könnyű vászonszövet ing, sárga nárcisz színű díszzsebkendő és középkoptatott, szűkre szabott farmer - zokni nélküli, bojtos loaferrel - a csinos, kényelmes, stílusért.  
  • Egy smaragdzöld bársony szmoking – egy fekete, félszövet hajtókával – a legtökéletesebb party szezon zakó. Tintafekete nadrággal és bársony loaferrel párosítsa. Az ing legyen fekete egy fekete selyem nyakkendővel, így eltérő lesz a megszokott fehér ingtől.  
  • Télen a zöld jól illik a kasmír-gyapjú keverék anyagokhoz, vagy egy textúrás, olíva Harris gyapjúszövethez. Egy laza, vászon zöld vagy egy ropogós, menta zöld nagyszerűen üde választás tavasszal. Az angóragyapjú-szövetből készült sötétzöld öltönyök munkára ösztönöznek, míg a nejlon, szervezetlen öltönyök – arra lettek tervezve, hogy pólóval és surranóval viseljék őket.  
  • Végezetül a sablonok jól passzolnak a zöldhöz, főleg a skót mintásak. Egy blackwatch kockás minta stílusos, örökségi választás egy különös férfi számára. Egy zöld árnyalat eléréséhez, párosítsa a blackwatch kockás mellényt egy tengerészkék öltönnyel. A "zöld és kék nem passzol" mondás többé már nem érvényes a modern férfidivatban.  

Zöld öltöny

Szakértői tipp a zöld öltöny viseléséről

"Palackzöld, katonazöld, türkízzöld, mentazöld, piszkos, déli zöld, kanton jáde zöld, kermitzöld: nincs olyan, hogy "a szín”. Csak a szín, melyet egyszer, mindenki visel az élete során. Általában az évszaktól/időjárástól függően választok színt. Például télen sötétebb és erősebb zöldeket választanék, nyáron pedig kissé puhábbat, élénkebbet és játékosabbat. "Ing: fehér, válassza a stílusának megfelelő gallért és mandzsettát. Az anyagválasztás az esemény formalitásától és az évszaktól függ. Nyakkendő: sötétebb zöld, a szürke összes árnyalata, sötétbarna, s akár a fekete is. Imádom a textúrázott nyakkendőket, főleg a kötötteket.Díszzsebkendő: a fehér illik az inghez, de a színeket egy egész színpalettából kiválaszthassa. Nem próbálkoznék a zseb és a nyakkendő tökéletes párosításával. Cipők: Kérlek a sárgásbarnát és a szürkéket kerülje el! Egyszerű fekete vagy sötétbarna, és az öltönyt feldobó, lenyűgöző zöld cipős férfiak számára a zöld is megfelel. Játszadozzon a szezonra jellemző lábbeli stílusokkal. Zokni: Vagy a cipő vagy a nadrág színéhez illeszkedjen. Ellenkező esetben a minden alkalomhoz illő zoknimat viselem!

#üzletiöltöny

Image Credits

Tags
KÖVESS MINKET

Instagram