• TITEM Men's Collection

Mellény szerepe az üzleti öltönyök világában!


Az üzleti megjelenésben a mellény legtöbbször az öltöny szerves egységeként jelenik meg, ekkor beszélünk háromrészes öltönyről, mely esetben a mellény a zakóval és a nadrággal azonos szövetből készül.

 

Üzleti környezetben a fentebb megemlített verzión túl még egy elfogadott alternatívája van, amikor a mellény anyaga eltér az öltöny anyagától. Szokták ezt a koncepciót „broken suit”-nak is mondani. Nincs előírt szabály arra nézve, hogy ilyen esetben milyen színű, mintázatú mellényt kombinálhatunk az öltönnyel, de professzionális környezetben mindig a letisztult, decens megoldásokat érdemes pártolni

 

Maga a mellény formai jegyeit tekintve lehet kétsoros is. A kétsoros mellény sima egysoros zakóval a legjobb megoldás az üzleti megjelenésben. Konfekcióiparban nem nagyon találunk kétsoros mellényt, csak kizárolag méretes szabóságokban találhatunk.

 

Befejezésként, meg kell említenünk, a gombolás sokat emlegetett szabályát, mely üzleti és casual megjelenés esetén egyaránt érvényes, amely szerint a mellény alsó gombját sosem gomboljuk be. Ettől eltérni szigorúan csak az alkalmi mellényeknél lehet.

 

#üzletiöltöny #mellény

560 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése