• TITEM Men's collection

Hogy is van ez a zakó gombolás, és zseb használat?

Nem csoda, ha ezekkel kapcsolatban bizonytalan vagy. Rengeteg tévhit kering a zakó gombolásról, és zseb használatról a köztudatban. Ráadásul ezek a szabályok is változnak időnként...A helyes zakó viselési mód


Az alsó gombot sosem, azaz állás közben, és a hivatalos ceremónia közben sem kell begombolnod. A kényelmednek, és a kifogástalan összképnek is megfelelsz egyidejűleg, ha a vacsora alatt, amikor ülsz, végig kigombolva viseled az öltöny zakód.


A zakótól csak éjfél után, a menyecske ruhával párhuzamosan átvett színes ing kedvéért szabadulhatsz meg. Addig a teljes öltöny hivatott biztosítani eleganciádat, komfortos mozgásodat, és ideális testhőmérsékletedet is egyszerre. Mindezt csak egy extra finom gyapjú öltönytől várhatod el.


Az extra finom gyapjú szövet NEM melegít, hanem megtartja ideális testhőmérsékleted, mivel légáteresztő tulajdonsága gátolja az izzadást. A gyapjúval ellentétben egy műszálas öltönyben 2 perc múlva már jelentkeznek az izzadságfoltok az ingeden, ami nagy melegben már átüthet a zakón is. S ha ez huzamosabb ideig folytatódik, akkor előbb a szemeket, később az orrokat is zavarhatja a műszál okozta kellemetlenség.


A zavarba ejtő helyzetben nem lenne jó elontani a nagy kérdésre adott választ, igaz?

Szereted zsebben tartani a kezed? Csak bátran!


Vonzó és elegáns lehetsz ebben a testhelyzetben is, amennyiben betartod a felső körökben is alig ismert szabályt:


Az alsó gomb kivételével begombolt zakóban: a zakó széleit függőlegesen megemelve a zakó belsejének kifordulását elkerülve, a lehető legkevesebb gyűrődéssel tedd zsebre az egyik, vagy mindkét kezed.


Teljesen kigombolt zakó esetében a zakó széleinek kifordulása nélkül simítsd hátra a zakódat a zsebeinél, és gyűrődés nélkül, pusztán az anyag hullámos rendeződésével helyezd a kezedet a zsebedbe, akár mindkettőt egyszerre.
További Vőlegényeknek szóló öltözködési és etikett tanácsainkért regisztrálj a TITEM Vőlegényképző oldalán!


Üzleteinkben is várunk szeretettel, ahol kollégáink személyre szabott öltözködési tanácsokkal is ellátnak, hogy a nagy napon magabiztos és makulátlanul elegáns lehess csodás menyasszonyod oldalán. Egyeztessetek időpontot, amikor kollégáink csak Veletek foglalkoznak majd 30-60 percben.254 megtekintés0 hozzászólás