Hogyan tartsd tisztán és gondozd az öltönyöd! - Titem

Titem

Hogyan tartsd tisztán és gondozd az öltönyöd!

Léteznek olyan srácok, akik rengeteg pénzt költenek egyedileg szabott öltönyökre, majd – most figyelj – úgy vigyáznak rá, mint egy farmernadrágra. Itt arról beszélünk, hogy összehajtják, fiókba rakják, vagy a sarokba dobják összegyűrve, vagy épp bedobják a mosógépbe (azt hiszed, viccelünk, de esküszünk, láttunk már ilyet). Aztán vannak azok, akik profik, és tudják, hogyan kell egy öltönyt tisztán tartani.

Útmutató: Hogyan tartsd tisztán öltönyöd

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

 

Az alapok

Az általános ruhatisztítási folyamatod egyszerű. 1. lépés: Viseld. 2. lépés: Mosd ki. Harmadik lépés: Ezt ismételd. Az első igényed, miután néhány napig az irodában vagy pár városi este során felvetted az öltönyöd, az, hogy vegytisztítod. Ne tedd.

 

A gyakori vegytisztítás csökkenti az öltönyök élettartamát a kémiai folyamatok miatt. A vegytisztítást hagyd meg foltok vagy egyéb sürgős dolgok esetére, és akkor is lehetőleg csak a szükséges területet folttisztíttasd. Máskor pedig nőj fel, és törődj az öltönyöddel magad.

 

Ezek létfontosságú tippek és eszközök ahhoz, hogy biztos legyél benne, hogy az öltönyöd továbbra is olyan jól néz ki, mint aznap, amikor megvásároltad.

A szükséges eszközök

Miután kiürítetted a pénztárcád egy csodálatos öltönyért, itt van, ami kell ahhoz, hogy mindig újan nézzen ki:

Ruhakefe

Ruhakefe

Egy kefével megtisztítani az öltönyöd minden viselés után a legjobb módja annak, hogy az öltönyöd mindig a legjobb formában maradjon. Az öltöny anyaga idővel elveszti integritását, miután felgyűlnek benne a szennyeződések és a láthatatlan részecskék. Egy jó öltönykefe segít meghosszabbítani az élettartamát. Az öltönykefe hasonlít a hajkeféhez, fa vagy műanyag nyele van, a sörtéi pedig szintetikus anyagból vagy valódi állati szőrből készülnek. A természetes állati szőr a legjobb választás, ezzel megbizonyosodhatsz róla, hogy a sörték nem olyan durvák, hogy felsértsék az öltönyöd. Alkalmazd a borotválkozási stratégiád, és csak lefelé keféld.

 

Megfelelő akasztó

Soha ne legyen drót vállfád. Soha. Szégyelld magad, ha ez a gondolat bármikor is foglalkoztatott. A jó vállfa segít megőrizni az öltöny alakját, ezáltal meghosszabbítva annak élettartamát, valamint segít a viselés során létrejövő gyűrődéseket is kisimítani. Az árak nagyban különbözhetnek, így csak keress valami olyat, aminek széles a válla, és még belefér a költségvetésedbe. Ha az öltönyt munkához viseled és a kabátod a nap során leveszed, jó, ha van egy második akasztód is, így nem kerül csak egy szék háttámlájára.

 

Szövet Öltönytáska

Lehet, hogy járt az öltönyödhöz egy műanyag- vagy vászontáska, de azt azonnal dobd ki, amint hazaérsz. A szövet a megfelelő, mert elősegíti a nagyobb légáramlást, ezáltal engedi az öltönyöd lélegezni. A táska megvéd a molyoktól és a gyűrődésektől is. A viselés után várj egy napot, mielőtt táskába tennéd, valamint győződj meg arról, hogy nincsenek olyan szorosan pakolva a ruháid, hogy nem éri az öltönyt levegő.

 

Tippek az öltönyöd tisztán tartására / ápolására

 

A megfelelő eszközök használatával készen állhatsz arra, hogy a ruháidat valóban, gyengéden tisztán tudd tartani. Dolgozz keményen, játssz keményen, törődj keményen. Íme, így hosszabbítsd meg hűséges társad élettartamát:

 

1. Tipp – Tisztítás

 

Eléggé kiemeltük már, hogy az öltönyöd nagyon kevésszer kell járjon a tisztítóban? Néhány különösen elkötelezett öltönyfanatikus évente csak egyszer-kétszer viszi az öltönyét tisztítóba. A vegytisztítási szokásaidat igazítsd az öltönyöd anyagához. A magasabb mikronszámú (a Super 150 gyapjúnál magasabb) szövetek gazdagabbak és lágyabbak, de finomabbak és törékenyebbek. Ezeket a lehető legritkábban tisztíttasd. Egy nagy éjszaka után akaszd ki az öltönyt, és egy nedves ronggyal tisztítsd meg a foltokat.

 

2. Tipp – Gőzölés, nem vasalás

 

Egy jó gőzölős tisztítógép nem olcsó, de mindenképpen jó befektetés. Az öltönyöd gőzölése finom módszer a gyűrődések és szagok eltávolítására, és nem károsítja a rostokat. Ne használj általános vasalót az öltöny vasalására, mert a magas hőmérséklet károsíthatja azt. Kerüld el továbbá a mellkasi rész gőzölését is, ami a belső vászon alakját zavarhatja meg.

 

3. Tipp – Kefélés és hengerelés

 

A gyapjú hajlamos összeszedni a port, piszkot és szöszöket a használat során. Keféld le az öltönyöd minden használat után, kezdve a vállnál és lefelé haladva. Mindig óvatosan és lassan keféld, és soha ne a szálakra merőlegesen. Használj tisztítóhengert, ha szükséges, hogy újra tisztának látsszon.

 

4. Tipp – Akasztás

 

Titem men's collection

Akaszd fel az öltönyöd, ha épp nem viseled. Ahogy már megjegyeztük, soha nem szabad drót vállfát használni, valamint az akasztás közben figyelj arra, hogy olyan helyre tedd az öltönyt, ahol nincs más ruhák közé gyűrve. A jó vállfának kontúros alakja van, amely illeszkedik az öltönyöd vállának alakjához, a vállak széléig ér és természetes fából van, amely beszívja a nedvességet az anyagból.

 

5. Tipp – Utazás

Az öltönytáska kötelező darab, ha komoly öltönyös utazó vagy. Keress egy olyat, ami egyszerűen szállítható, könnyű és légáteresztő. Ha egy ruhatáska teljesen ki van zárva, tanld meg, hogyan hajtogathatod és csomagolhatod el az öltönyöd úgy, hogy minimalizáld a gyűrődéseket és a lehető legnagyobb védelmet nyújtsd.

 

6. Tipp – Védelem

 

A legjobb dolog, amit az öltönyödért teszel, az az, hogy gyakran szabadságra küldöd. Ugyanúgy, ahogy az izmaidnak is szüksége van időre a regenerációhoz, az öltönyödnek is kell egy kis idő az újratöltődéshez, miután viselted. Lehetőség szerint ne hordd ugyanazt az inget több napig, hogy elkerüld az állapotának romlását (hacsak nem épp a szégyensétádat teszed közvetlenül az irodába, amely esetben büszkén viseld a tegnap ruháit). Gyakran forgass a ruhatáradon, hogy minden öltönyödnek legyen elegendő ideje regenerálódni.