• TITEM Men's collection

Jól öltözni vagy feleslegesen pénzt kidobni?


Egy kutatás kimutatja, mely az emberi szükségletek rangsorát vizsgálja, hogy első helyen az ételek szervezetünkbe való bevitele, második helyen pedig a ruházkodás áll. A „külcsín-belbecs” párhuzam alapján először kinézet alapján ítélünk, s csak utána figyelünk a belső értékekre.

Nem kell egyszerűbb példa; elmegyünk egy állásinterjúra, és -sajnos vagy nem sajnos- külsőnk alapján ítélnek meg minket. Máshogy szólnak hozzánk, máshogy viszonyulnak első körben, s az interjút készítő szemében a pszichológia törvényei szerint teljesen más kép alakul ki rólunk, csak az alapján, hogy éppen mit viselünk.

A ruha érték, hiszen, amikor belenézünk a tükörbe, szépet vagy legalábbis esztétikus külsőt szeretnénk viszont látni. Egy mongol közmondás magyarra fordítva valahogyan így hangzik: „A test ördög, a ruha Isten!” Magyarul: ruhával együtt mi is magasztosabb szintre emeljük teljesítő képességünket.

Fontos tisztázni azt, hogy elsőként magunkkal kell elégedettnek lenni, s utána magabiztosan fellépve tudunk pozitív benyomást tenni mások irányába is.

Milyen fontos is az öltözködés? Ha egy találkozóra készülünk, meg kell nézni azt, hogy mikor, hol, kivel fogok beszélni, milyen alkalomól. Hány éves az illető? S ehhez megfelelő ruhában menni, megtervezve a találkozót az imént említett parméterek alapján.


Ha a belső harmóniád kiül a külsődre is, megnyerő vagy!

Írta: MFV.