• TITEM Men's Collection

A Kék öltöny viselési módjai


kék öltöny

A kék az új fekete. Sokoldalú nyáron, télen, vállalati vagy kedvtelés céljából. A kék sohasem volt népszerűbb a férfi öltönyökben, mint most. A spektrum a fényes nápolyi kéktől kezdve a világosabb színárnyalatokig, természetesen egészen a sötétebb, éjféli és a tengerészkék színű öltönyökig terjed, amelyek szinte mindennel viselhetők.

Rájönni, hogy mit lehet a kék öltönnyel viselni, nehéz és néha unalmas feladat lehet. Meglehet, hogy több kéket fog viselni, vagy véletlen színt fog választani, és tényleg elrontja a dolgokat. Ekkor merül fel a kérdés, barna vagy fekete cipőt viseljen? Mi a helyzet az ingekkel, a rózsaszín vagy a fehér fog illeni? Sok kérdés merül fel.

kék öltöny

Egyszerű szabályok a kék öltöny viseléséhez

 • Ragaszkodjon egy szép fehér, vagy egy világosabb árnyalatú rózsaszín vagy kék inghez. Ezek a színek egy kis kontrasztot eredményeznek, amely lehetővé teszik, hogy a kék öltöny kerüljön előtérbe.

 • Ami a nyakkendőt illeti, a választható lehetőségek tárháza végtelen. Én jobban szeretem a fekete vagy a sötétkék színeket, de a piros, a burgundi és a zöld szintén jó lesz.

 • Mint fent említettem, mind a fekete, mind a barna cipő elfogadható. A fűzős vagy a papucscipők is jók lesznek.

 • Ha az öltöny jól lett elkészítve és rövidebb szárú, akkor nyugodtan pólóinget és tornacipőt is viselhet vele. Jó változat lesz nyáron.

Szakértő tippek a kék öltöny viselésére

A kék az új tengerészkék s az utóbbi időben egy kicsit félre lett dobva, és miközben a klasszikus tengerészkék öltöny alig múlható felül, egy körültekintés a világ bármely nagyvárosában azt sugallja, hogy a kék öltöny ideje éppen most van.

a kék öltöny

A tengerészkék öltöny mindenütt jelenvalósága miatt, az elmúlt években a kék hasonló sokoldalúságot biztosított az ing/nyakkendő kombinációban (szinte bármivel viselhető), de jelentősen nagyobb hatást kelt az utcán/irodában/pub-okban. Ugyanakkor vigyázzon a tonalitással, az elektromos vagy rikító kékeket legjobb elkerülni, a tengerészkéknél 2-3 árnyalattal világosabb, megfelelő lesz.

Javaslatunk a vállalati srácoknak – egy sima kék vagy vékony csíkos, világoskék ing és egy sötét, gesztenye színű oxford cipő párosítása. A kalandosabbaknak pedig egy vágott gallérú, bold check ing sállal vagy kasmírmintás nyakkendővel ajánlott, mely eltávolítja azt a konzervatív címkét, amelyet évek óta próbál lerázni magáról. Párosítani kell egy bojtos loaferrel, hogy egy szabászati lépéssel előrébb legyen a régi módú szerzetes divatnál.

Általában könnyű, trópusi gyapjúból vagy pamutból készült kék öltöny egy szép fehér inggel (nyakkendő nélkül), fehér vászon díszzsebkendővel, loaferrel vagy vezetői cipővel enyhén elegáns. A kék az önbizalom színe,már tudja a szabályokat, viselje tehát megfelelőképpen.

a kék öltöny

Mit keressen, ha kék öltönyt szeretne vásárolni

 • Kerülje el azokat az árnyalatokat, amelyek nem megfelelőek az üzlethez – a baba vagy az elektromos kéket.

 • Válasszon jó minőségű szövetet.

 • Kerülje el a bóvli, fényes szövetet.

 • Válasszon olyan öltönyt, amelyet elkülöníthet különböző alkalmakra.

 • A pamut és a vászon öltönyök megfelelőbbek nyáron, míg a gyapjú- és kasmírkeverékek alkalmasabbak a télre.

 • Kerülje el a poliésztert – nem akar úgy kinézni, mint Homer Simpson.

 • Válasszon egy rávarrt zsebbel rendelkező öltöny kabátot, ha valami mást szeretne kipróbálni.


2 629 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése