Hogyan öltözz fel vőlegényként?

Hogyan öltözz fel Vőlegényként?TITEM Vőlegényképző
00:00 / 08:12

Hogyan légy 2020 egyik legvonzóbb vőlegénye?

Üdvözöllek a TITEM Vőlegényképző egyik legfontosabb epizódjában!

 

A mai témánk a Vőlegények teljes esküvői megjelenése a fejtetőtől a talpig.

Ha esküvőd napján a legjobb formádat szeretnéd hozni, és makulátlanul szép menyasszonyodhoz méltón szeretnél festeni, maradj az epizód végéig, mert tartogatunk számodra egy nagyon ütős meglepetést, ami jól fog jönni neked a nagy napon.

Kezdjük is mindjárt a hajaddal.

Ezen a napon mindenképp fontos, hogy ápolt, rendezett, frissen vágott frizurával vezesd az oltár elé csodás menyasszonyod. Légy a legapróbb részletekben is körültekintő. Ha a tincseid nem mindig engedelmeskednek neked, akkor zselével segíts a dolgon. Ne feledd, a fotó és videó felvételek egy életre szólnak..

 

Az arcápolásra is ki kell térnünk egy kissé.

Nem tilos a borosta, vagy a szakáll, hiszen az utóbbi az elmúlt pár évben egyre kedveltebb viselet. Azonban az arcod is legyen frissen ápolt, és harmonikus megjelenésű. A bőrödön jelentkező csillogást egy kis púderrel elkerülheted. Senki sem fogja észrevenni…

 

Menyasszonyod egész nap a kezedet fogja majd.

Ha száraz a kézbőröd, akkor legalább ma krémezd be. A nagy valószínűséggel bekövetkező tenyérizzadás miatt persze csak a kézfejed jöhet szóba. A tenyeredről papírzsebkendővel töröld le a felesleges balzsamot. Más ékszert ma ne viselj, ha lehet, még órát sem. Az egyetlen ékszered ma kizárólag a jegygyűrűd legyen.

Most pedig öltözködj fel. Az inged legyen azonos színű a menyasszonyi ruhával.

Amennyiben az hófehér, akkor az inged is legyen hófehér. Ha a menyasszonyi ruha törtfehér, vagy ekrü, azaz halvány sárgásbarna színű, akkor törtfehér, vagy ekrü ingben nősülj, hiszen látványban is összeillő párost kell alkotnotok. Ebben a meleg helyzetben csakis 100% pamut inget javaslunk, hiszen a műszálban izzadnál, akárhány fok van, és az mindenki számára kellemetlen lenne. Az izzadásra hajlamos vőlegények a hosszú napnak 2-3 tartalék inggel fussanak neki.

Az esküvői öltöny legszebb része következik, a díszmellény szett.

A mellény szettet a mellény – természetesen -, a nyakkendő és a díszzsebkendő hármasa alkotja. Vőlegényként kétféleképpen állhatsz hozzá leendő esküvői öltönyödhöz. Dönthetsz úgy, hogy esküvői öltönyöd minden részletében kifejezetten erre az egy napra készüljön, vagy választhatsz olyan öltönyt is, amit később is fel tudsz venni. Ez utóbbit kétféle mellény szettel is elkészíttetheted, a másodikat az öltöny saját anyagából.

Az árnyalatokat illetően belülről kifelé egyre sötétedő árnyalatokat használj. Tehát az ing a legvilágosabb – fehér, törtfehér, vagy ekrü – a díszmellény szett kicsit sötétebb, és az öltöny legyen a legsötétebb.

 

A díszmellény szett színét szerencsés összehangolni a menyasszonyi csokor színével. Így, ha az ing színe azonos a menyasszonyi ruháéval, a díszmellény szett színe pedig egyezik a csokoréval, akkor lélegzetelállítóan kifinomult ízlésű, páratlan párosban gyönyörködhet a násznép. Elöljáróban csak megsúgom, hogy egy ugyanilyen színű mandzsettagombbal felteszed az i-re a pontot. De a kiegészítőkről egy későbbi epizódban beszélgetünk majd részletesen. Napjaink zakóinak ujja alól az ing 10-15 mm-rel lógjon ki. Így kivillan a szép mandzsettagomb.

Az öltöny. A nagy dilemma.

A mai modern szabászat korában már nemcsak az a kérdés, milyen anyagból, milyen színben készüljön, hanem még az is, hogy milyen fazonban! És ez nemcsak a testalkattól függ. A super slimtől a body fit fazonig 6-féle testalkatra készítünk öltönyöket, így tudjuk, hogy az öltönyválasztás legalább akkora dilemma a vőlegényeknek, mint a menyasszonyi ruha kiválasztása az aráknak. A 6-féle fazonunk összesen 73 mérete tizedére rövidíti és egyszerűsíti le az utánajárást a vőlegények számára, főleg, hogy 5000-nél is több világmárkás szövetválasztékunkban biztosan megtalálod a tökéletes színt és anyagot kollégáink segítségével.

Mitől lesz egy öltöny esküvői?

Nos, a kérdés helyes, hiszen apróságokon múlik, hogy egy öltöny kifejezetten „esküvői” címet kapjon. Az esküvői öltöny ismertetőjegyei a következők:

 

 • A zakó hajtókát és a zsebeket a fotón látható díszítő paszpol, vagy dekorbetét szegélyezi.

 • A gombok szintén az öltöny szövetével burkoltak.

 • A dísztő paszpolok készülhetnek diszkrétebben az öltöny saját szövetéből, vagy ünnepélyesebben a díszmellény szett anyagából is.

 • Az esküvői öltöny selyemfényű, úgynevezett ceremony típusú szövetekből készítve adja a legünnepélyesebb összhatást. A fotón az idei év egyik nagy kedvencét láthatod a TITEM öltönyt választó párok körében.

 • A vőlegényeknek leginkább 100, de minimum 65%-os gyapjú öltönyt javaslunk 2-4% lycra tartalommal.

 

A gyapjú lélegző szövet, és a mai super fine, vékony gyapjúszövetekben még nyáron is elkerülheted, vagy minimálisra csökkentheted az izzadást. A világon egyedülálló, 60 tagú Wine-proof Nanotex szövetcsaládunk szintén 100% lélegző gyapjú, ráadásul 7°C-kal hűvösebbet érzel benne a nyári hőségben is!

Egy műszálas öltönyben viszont még télen is izzadnál, hiszen az nem képes átengedni a test kipárolgását.

 

A 2-4% lycra tartalom pedig rugalmassá, kényelmessé teszi az öltönyt, amire nagy szükséged lesz annak egész napos viselése során.

 

"Az ilyen csodás anyagból, anatómiai TITEM szabásmintával tervezett öltönyödet le sem akarod majd venni a nap végén. Még akkor sem, ha egyébként ritkán jársz öltönyben."

Az öltönynadrág...

mindig akkor szép, ha derékban az öv alatt nem torlódik, tehát nem bő; és a csípőnél a zsebek nem nyílnak szét, tehát nem szűk. Ergonomikusan követnie kell a csípő és a láb vonalát. Zokniban, egyenesen állva a szára érjen 1 centiméterrel a talaj fölé.

Ha már a zokninál tartunk...,

készülj 2-3 tartalék párral a cipővel megegyező színben. Szára érjen lábszárközépig, hogy ülés közben is tökéletesen fedjen.

 

A cipő és az öv megegyező színű bőrből készüljön.

Az öv nem elhagyható, még akkor sem, ha a nadrág bősége tökéletes, és nem csúszik. Az öv nélkül az öltöny nem teljes, mint ahogyan nyakkendő nélkül sem. A fotón szereplő Lavaggio bőr cipő kényelmes, ergonomikusan kiképzett, hiszen nagy igénybevételnek teszed ki a lábad a hosszú nap folyamán.

 

Most pedig térjünk rá a már említett meglepetésünkre.

 

Mivel rohamosan közeledik esküvőtök napja, hamarosan nyélbe kell ütnöd az öltöny vásárlást. Beszéltünk a választás kétféle lehetőségéről, miszerint kizárólag az esküvőd napján, vagy a későbbiekben is hordható öltöny mellett dönthetsz, és hogy ez 90%-ban a mellény szetten múlik.

 

Most mi abban segítünk, hogy a TITEM Vőlegényképzőseként neked ezen ne múljon!

 

Hadd ajándékozzunk meg Téged egy 25 900 Ft értékű, egyedi, rád szabott, 3 részes mellény szettel.

 

Te döntheted el, hogy az öltönyöd anyagából, vagy az általad választott díszmellény szövetből kéred. TITEM öltönyvásárlásakor üzleteinkben mutasd be mobil eszközöd kijelzőjén a fent látható Ajándék mellény szett utalványt, vagy hozd magaddal az Esküvő kiállításokon kapott nyomtatott TITEM Esküvői Magazint. Ezt 121 és 180 000 Forint közötti öltöny vásárlásához használhatod fel, melyért már

 

 • az angol Holland and Sherry és

 • az olasz Drago szövet-világmárkák

 • 100%-os,

 • szuperfinom,

 • lycra tartalmú,

 • selyemfényű

 • ceremony gyapjú öltönyszöveteiből választhatsz.

 

Látogass el hozzánk, és tekintsd meg a legújabb 2020-as esküvői szövetválasztékot! Esküvőd után pedig hozd el újra TITEM öltönyöd, és egy 3900 Forint értékű felújító gőzpréses formavasalásra is a vendégünk vagy!

 

Szeretettel várunk a Budapest Váci úti, vagy a Debrecen Kassai úti TITEM Men’s Collection öltönyszalonjaiban.

A TITEM Men's Collection szakértői stábjának nevében üdvözöl:

Bátor

Ulziibardakh Enkhbaatar

könnyűipari mérnök

A TITEM Kft. alapító designere

TITEM BUDAPEST

1138 Budapest, Váci út 121-127.

+36 70 942 86 34

NYITVATARTÁS

Kedves Vásárlóink, üzletünk kizárólag előre egyeztetett időpontban tart nyitva. Köszönjük megértésüket!

TITEM DEBRECEN

 

4028 Debrecen, Kassai út 141.

+36 30 871 97 86

NYITVATARTÁS

Hétfő-Péntek 09:00 - 15:00

Szombat 09:00 - 13:00

Vasárnap zárva

ajándék neked, itt

KÖVESS MINKET

©2020 TITEM MEN'S COLLECTION

 

A titem.hu website teljes képi és szöveges tartalma, illetve kommunikációs szisztémája a Titem Kft. kizárólagos szellemi tulajdona, melynek megsértése esetén európai szakjogász képviseli jogainkat.